023 - 799 08 80

Letselschade advocaat nodig in Haarlem?

Smartengeld

Niet alleen de materiële schade die u oploopt bij een ongeval kan vergoed worden. Ook als u door de schuld van een ander immateriële schade lijdt, kunt u daar een schadevergoeding voor krijgen. Een vergoeding voor deze emotionele schade wordt smartengeld genoemd. Bij immateriële schade moet u denken aan verdriet en pijn, maar ook aan een trauma of psychische gevolgen van opvallende littekens die u heeft overgehouden aan een ongeluk.

Vergoeding psychische schade

Net als bij een schadevergoeding voor lichamelijke schade moet er voor een vergoeding voor psychische schade ook een andere partij aansprakelijk kunnen worden gesteld. Er moeten voldoende bewijzen zijn om deze aansprakelijkheid aan te tonen. Bij psychische schade is dit soms lastiger dan bij lichamelijke schade. Een depressie kan verschillende oorzaken hebben. Hoe wordt er bepaald of het ongeval de oorzaak is van de depressie? Dit moet een rechter beslissen. Het vaststellen van een passende vergoeding psychische schade is daarnaast ook een lastig proces.

Smartengeld berekenen

Materiële schade is gemakkelijker te vertalen naar een financiële waarde dan immateriële schade. Smartengeld berekenen is dus vaak een lastige taak. De rechter moet elke situatie beoordelen en een passend bedrag vaststellen. Inmiddels hebben wij een goed idee van de hoogte van smartengeld in verschillende situaties. Neem gerust contact op met onze letselschadespecialisten, dan helpen zij u met smartengeld berekenen.

Smartengeld Haarlem

De advocaten van De vakman staan u graag bij in deze moeilijke periode. Twijfel niet om contact met ons op te nemen. Wij informeren u over uw situatie en ondersteunen u bij het claimen van smartengeld in Haarlem. De kosten voor de juridische ondersteuning kunt u, net als de schadevergoeding, verhalen bij de verzekeraar van de aansprakelijke partij. U kunt ons bereiken via 023 - 799 08 80. U kunt ook het contactformulier invullen. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met u op.

Waarom kiest u voor ons?

  • Optimale belangenbehartiging
  • Allen gekwalificeerde advocaten
  • Onafhankelijke en deskundige rechtsbijstand

Afspraak inplannen

Via het afspraakformulier kunt u direct een afspraak maken.
Wij zullen zo snel mogelijk contact met u opnemen om de mogelijkheden te bespreken voor de door u opgegeven voorkeursdata.

shortcodeCommand = [bono_appointment]
Ochtend
Middag
Avond

Specialisaties

• Letselschade
• Loonschade
• Opstellen schadeclaim
• WMO regres

Werkgebied

Haarlem, Heemstede, Hoofddorp, Aalsmeer, Uithoorn, Hillegom, Maarssen, Alphen aan den Rijn, Nieuw-Vennep, IJmuiden, Beverwijk en omgeving.

Hoofdvestiging